Termin 6-12 miesięcy jest terminem dość odległym i będzie się w nim sporo działo :)
W listopadzie zaliczka, potem druga część dywidendy, sporo wyników przyjdzie ze spółki do tego czasu. Dodatkowo minimum jedna ostra korekta na globalnych rynkach plus wiele innych możliwych zdarzeń. Na przestrzeni 12 miesięcy jakaś górka powinna być i na nią liczę :) ale mnie bardziej interesują dołki w których można taniej się obkupić żeby potem na górce sprzedać. Kontrakty Nazdaq zrobiły nowe ath a z każdym nowym poziomem presja szortujących będzie rosłą. Widać słabość niemieckiego daxa co chyba dobrze odzwierciedla stan niemieckiej gospodarki. Im więcej urośnie nasdaq tym korekta będzie ostrzejsza i dłuższa ( strach zrobi swoje ) ! a ona pociągnie za sobą wszystkie rynki akcyjne w tym gpw i Asbis w dół i na to czekam z niecierpliwością :) żeby kupić jak najwięcej i jak najtaniej. Asbis obecnie nie cieszy się zainteresowaniem i jest stopniowo strącany na coraz niższe poziomy, liczę że minimum będzie jeszcze jeden zjazd na poziom w okolicach (26.00) 25,50-24,50 zł. I ten będzie jakby naturalny - czyli nie obejmujący silnej globalnej korekty a taki który będzie razem z nią może znieść notowanie jeszcze niżej. Jak będzie to zobaczymy, akcji już mam sporo ale liczę na spadki i kupno jeszcze większej ilości. Optymalnie dla mnie będzie jak spadki bedą wrzesień- pażdziernik - pierwsza ich fala, potem wzrost okolice 28,00 zł i zjazd w dół tak nisko jak tylko się da i powrót minimum w okolice 29-30 zł.