białoczarny
skąd u ciebie tak mało wiary w spółkę?
czy nie warto zweryfikować swoje podejście biorąc po pierwsze dzisiejszą cenę akcji
a po drugie 2025 r, który w mojej ocenie będzie rekordowy i mamy szansę pobić 170 mln przychodów
ciekawi mnie po jakiej cenie był twój pierwszy zakup i ile wtedy pli miało przychodów
ja np lata temu to pierwsze akcje kupiłem po ok 20 zł i raz tylko w dołku kiedyś tam dokupiłem po 15-16
ale, biorąc pod uwagę dzisiejsze fundamenty, rozpoznawalność i ostatnie komunikaty to naprawdę o najbliższe lata można pozostać optymistą
w tym kontekście cena wydaje się okazyjna, ostatnio prezes stał się aktywny w sieci i dużo pozytywnych rzeczy o platige opowiadał!
zadajmy sobie pytanie - czy wycena nie spadła zbyt nisko? 40 mln dla spółki, która większość przychodów ma ze świata? za 2024 będzie ok 150 mln?
przy tym tempie zamówień są duże szanse, że w 2025 pobijemy 170 mln przychodów i to w samym serwisie
skąd więc taki defetyzm, że dotąd coś stało na przeszkodzie i czegoś nie dowieźli?
eee, nie bawmy się w historyków tylko patrzmy w przyszłość, ciągłe szukanie analogii w takim biznesie opierając się na przeszłości większego sensu nie ma
w końcu, spółce zależy na powiększeniu skali działalności i wydaje się dopiero dziś dobrze do tego przygotowana
a więc, to co wyżej napisałem i mizerna cena 13-14 zeta? czy to zagrożenie czy okazja?
osobiście dobieram jak mam taką możliwość bo w całej historii na NC nie było...
zaznaczam moim zdaniem - większej okazji do wejścia w spółkę biorąc pod rozwagę cenę i możliwości oraz potencjał najbliższych lat
2023 -144 mln
2024 ? moim zdaniem co najmniej rok ubiegły
2025 - 170 mln plus
... powtórzę pytanie - skąd taki defetyzm i trwanie w mentalnej bessie myśląc o pli?
kiedyś wszedłem w pli przy sporo wyżej cenie, wtedy było ok 80 mln sprzedaży
- mądre pytanie to czy ważniejsze po ile się kupuje?
czy kiedy się kupuje?
hehe, właściwa odp to kiedy? bo w końcu każdemu z nas chodzi o zarabianie
jednak rzadko się zdarza aby był splot obu tych zjawisk i coś takiego może być w wypadku platige
więc cena i okres wydają się idealne
podsumowując- to moja osobista refleksja, warto pomyśleć i może samemu dojść do podobnych wniosków w decyzjach inwestycyjnych?
w każdym razie spółce życzę takiego akcjonariatu w free flow jak w data walk, kiedy od lat spółka tylko obiecuje i obiecuje, a efekty ma mizerne...oczywiście poza samą wycena na giełdzie, tylko 10 razy wyższą niż platige image!
dla ciekawych:
Kurs DataWalk coraz wyżej - przełom czy kolejny rok obietnic ps> białoczarny ciesz się, że nie zdążyłeś się do końca wypróżnić i skończ z postawą spekulanta a zacznij prawidłowo analizować i jak masz komfort odkupić taniej to
do it!