Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  220,70 zł , zmiana od tamtej pory: -45,08%

Re: wyniki analiza

Witam wszystkich. Nie sądzę żeby przesunięcia w czasie przychodów ze sprzedazy hurtowej spowodowało dzisiejszy spadek. Po prostu kurs CCC mocno ostatnio wzrósł, a raport poza wynikiem netto, który jest duzym zaskoczeniem na plus (choć po części wynikającym ze zdarzeń jednorazowych) niczym specjalnie nie zaskoczył - w zasadzie nie mógł zaskoczyć, bo szacunki były znane. Poza przesunięciem przychodów ze sprzedaży hurtowej, wszystkie dane potwierdzają pozytywne tendencje w poprawie wyników spółki. Kolejne kwartały, pomimo wysokiej już bazy będą również świetne (optymalne różnice kursowe, tańszy dolar a więc tańszy fracht i zakupy, dalsza redukcja kosztów finansowych, choć już w mniejszej skali, i przede wszystkim cięcia stóp procentowych, co niewątpliwie przełoży się na wzrost konsumpcji). Jeśli miałbym pokusić się o wskazanie przyczyny dzisiejszego spadku, to po prostu realizacja zysków, nie ma co ukrywać, że wskaźniki trochę sie napompowały. A po realizacji zysków przez część zarobionych inwestorów, innym mogły póścić stop lossy. Ja dokupiłem. I jestem przekonany, że wrócimy na +230 zł w tygodniu po majówce. A te 300 zł, będzie szybciej niz zakładałem. Zwróćcie uwagę - przy kursie 220 zł, wynik netto pozwolił zejść wskaźnikowi C/Z do poziomu 16,64. To juz tyle samo co LPP. Zresztą pisałem już kilka razy wcześniej, że tak sie właśnie stanie. Za tydzień powinny być szacunkowe wyniki za Q1 i powrót na 230-240 zł.
Pozdrawiam cierpliwych
#300 zł w lipcu.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
CCC -1,24% 115,70 2026-02-17 13:59:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.