Mam nadzieję, że wyśmiewający mnie do niedawna niektórzy forumowicze wreszcie przejrzeli na oczy. (AS chyba dostrzegłeś o co mi chodzi)
Różnica między Eneą a NEWAG-iem jest taka, że u nas Zarząd pod naszym wpływem jednak się zreflektował i sam złożył doniesienie do KNF i Prokuratury. Nawet, jak grupa Jakubasa wcześniej się układała z ING, to przynajmniej zachowano pewne pozory. Ale dla mnie to nadal za mało. Należy rozliczyć ING za rekomendację trzymaj przy 23,50, z której NIGDY się nie wycofano. TRIGON też ma za uszami wyceny. Czy aktualne, skoro nigdy nie zmienione?
Być może grupa Jakubasa, której z władzą jakby nie po drodze (podczas wizyty Kopacz chemii nie było), w ten sposób opiera się przed wrogim przejęciem i grą czynników trzecich. Kto wie, tego nie da się wykluczyć i nie należy ujawniać w trakcie obrony. Tym bardziej, że akcja z Leo wpisuje się w pewne scenariusze na ciekawych, dochodowych spółkach GPW.
Odnośnie Bogdanki: KNF coś tam jednak może, ale tu raczej jest potrzebne CBŚ, bo mogło dojść do przestępstwa gospodarczego a mogła działać nawet zorganizowana grupa przestępcza, i tu KNF byłby za słaby.
PS Czy nie wydaje się Wam, że obecnie tuż przed wyborami, które już są przegrane dla układu władzy, zaczęło się dyskontowanie zajmowanych stanowisk w spółkach i radach nadzorczych? Trwa grabienie już bez najmniejszej żenady majątku przez tych, co za chwilę zostaną wywaleni na zbite mordy? Jakby nasiliła się zasada "po nas choćby potop...".
Ja chętnie zrobiłbym im potop, ale to co teraz mogę zrobić, to oddać głos w X 2015 przeciw tym Rychom Zbychom i innym przestępcom grabiącym nas wszystkich w biały dzień.