Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: ~wydymany

Ja w praktyce operuje na WIG20, więc moja wiedza ( acz skromna), jest tutaj większa.
1. Co do Pekaesu to widzisz co sie dzieje, ja już troszkę zgłupiałem, bo moje ostrożne analizy zostały gdzieś daleko z tyłu.
Uważałem , że nie przebije dołem 6zł, prawda okazała się bardziej brutalna.
Tylko wieloletniemu doświadczeniu i chłodnej głowie zawdzięczam , że się w ten papier nie ubrałem.
Kończe wiec pisanie na tym wątku, jednocześnie zapewniam, iż wchodząc w ten papier powiadomie wszystkich, (szczególnie Glinę, i redaktora).

1. KGHM - gram na krótko (mam mnimalą prowizję), ale to jest papier dla doświadczonych- nie polecam
2. PZU, można wejśc przy cenie bez ryzyka 365, z pewnym ryzykiem 369 zł. (dywidenda).
Oczywiście sprzedaż przed dywidendą. WAŻNE-bez wzgledu na wyniki.
3. PKO BP, wejście poniżej 38zł aby można było spać spokojnie. Zacznie się (już zreszta trwa), zwalanie kursu przed wtórna emisją.
3. Pge poniżej 22,50, na krótko (ew dywidenda 0,65, oraz dywidenda zaliczkowa z 2011r)-warto ale z otwarta głową. Tutaj zarabiam najwiecej. Ale dla koneserów.
Perspektywicznie po wywaleniu przez Grada akcji, papier z dobra perspektywą.
5. Ciekawie wygląda PKO sa- dla wytrawnych graczy- Tutaj zarabiam dobrze, ale trzeba mysleć.

Generalnie masz kasę, popatrz pomyśl, bo łatwo jest kupić, ale trudniej sprzedać.
Udanych przyszłych zakupów.
PZDR - tym razem wszystkich

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PEKAES 0,00% 15,00 2016-11-09 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.