Jak po co mu emisja? Emitujesz jakiś papier za żywą gotówkę, tak powstały fortuny Krauzego, Czarneckiego, Karkosika i innych cwaniaków, tam szły emisje za emisją. Nasz prezes chciał 40 mln a dostał chyba 24 a po co? A chociażby na jakieś tam obligacje które kupował i zamienił za orle. Znajdzie się 1000 pomysłów aby pozyskać gotówkę a co z nią zrobi, sami widzicie jak jest.
Jak giełda wystrzeli, gdyby się ziściło to co powiedział Morawiecki, na giełdę by przypadło z 15 mld zł z PPK i brak suwaka to masz powtórkę z rozrywki, ci co siedzą w akcjach będą zarobieni a za jakiś czas będą się bić o emisje aby nie zapłacić podatku od zysku.
Ja myślę że prezes jak nie radio to coś innego kupi, zawsze będzie szedł do przodu, przecież zarabia.
OFE już nie kupi, a za co miała by kupić? OFE tylko się wyprzedawała bo musiało a PPK, z tego co pamiętam w ustawie jest zapisane na polskim rynku ma inwestować minimum 70 % pozyskanego kapitału.
Nie mogę jednego zrozumieć, dlaczego pieniądzmi emerytów nie zarządza jakiś jeden fundusz państwowy tylko będzie ich prowadzić z 50 a będą prowadzić tacy tuzy biznesu jak Czarnecki czy Solorz. Solorz już ma pokaźną bazę w plus gsm czy polsat, więc będzie wiodącym graczem na rynku, powiąże to z jakąś promocją i uzyska z milion albo i z 2 uczestników PPK i będzie ich kroił dla własnych celów. Pamiętacie ofe polsat, przed likwidacją sprzedał go za 100 mln zł PZU a nabywał członków rozdając dekodery Polsatu i umowy roczne chyba za darmo, coś takiego.