Czy umiecie czytać między wierszami ???
Kto ze strony usa mówił o pokoju ? Oni jedynie mówili umowa /dael/ !!!
Nie miało być pokoju = miało być zawieszenie broni !
A na to ukraińska strona nie chciała się zgodzić. gdyby sprzedała surowce krytyczne nie miałaby już żadnej karty atutowej do dalszych negocjacji.
W zamian za zawieszenie broni nie byłoby cofania jednostek wojskowych ruskich = więc nadal by okupowali zdobyte tereny.
Dodatkowo ukraińska strona miała zobowiązać się do zmniejszenia liczebności swojej armii, bez dalszego dozbrajania w nowe technologie.
Więc co nazywacie pokojem?
Rozbójnik Tramp niczym się nie różnił od rozbójnika Putina.
Usa bez ziem rzadkich i wojując na embarga z całym światem sama się odizoluje jak Kuba...
Pytanie kto jest największym partnerem handlowym dla USA ?
Szczególnie z nowymi technologiami, sprzętem wojskowym?
Zobaczcie patologię sytuacji = za Żydami pójdą w ogień ziemi palestyńskiej, - pytanie dlaczego ?
Bo są zadłużeni lub ich system bankowy jest uzależniony od nich - tak zgaduję...
A na wschodzie są alternatywne złoża - większość ich jest na terenie Chin - wroga technologicznego i ekonomicznego.
Pozostałe lokalizacje to Rosja - ale wojna to embargo, więc nie ma większych szans bez bojkotu na handel usa -rosja.
Pozostałe lokalizacje są rozproszone, więc trudniej współpracować z kilkoma lokalizacjami.
Tak ja to widzę...
jeszcze raz spytam gdzie tu była mowa o pokoju ?
Ja słyszałem dael - umowa, rozejm, warunki, może później się dogadacie UK-ROS i zrobicie sobie pokój..