a więc po kolei - mnie tak jak pijokowi bardziej odpowiada forma poprzednia , jest , była dla mnie bardziej przejrzysta, natomiast zdaję sobie sprawę z tego po pierwsze jak duże możliwości statystyczne daje "tabelka" jaką stworzyliście , po drugie jak wiele pracy włożyliście abyśmy mogli ją zobaczyć a po trzecie świat się zmienia i ja to akceptuję więc nie będę protestował przeciw zmianom zachodzącym na Wigometrze.
temat drugi :
Ze zdumieniem przyglądam się za to zmianom zachodzącym na GPW w tym roku a jeszcze większym zdumieniem napawa mnie brak reakcji zainteresowanych czyli inwestorów.
Każda zmiana powinna czemuś lub komuś służyć , mieć jakiś sens, ułatwiać życie - w regulacjach wdrożonych na początku 2018 niczego takiego nie dostrzegam , wręcz przeciwnie doprowadzą do jeszcze większych problemów z płynnością na małych spółkach i za kilka lat wszystkie poza WIG20 i MWIG40 będzie można przenieść na NC bo inwestowanie w nie niczym nie będzie się różniło od gry w trzy karty.
Pod płaszczykiem implementacji przepisów unijnych idziemy w bardzo złym kierunku już od kilku lat a zmiany dokonywane rzekomo w celu poprawienia bezpieczeństwa inwestorów ( indywidualnych ? ) przynoszą dokładnie odwrotne efekty.
Co do typu na przyszły tydzień - typuję SPADEK a w roku 2018 początek bessy .