No dobra ! Przesadzilem sorry, poniosło mnie, przyznaje. Ale przyznaj ze twój cash zalezy od cashflowów firmy w którą inwestujesz. Jak ta firma popłynie to jej akcje spadają i kurczy się twój majątek. Ja polecam wszystkim najpierw ocene fundamentalną i po niej dopiero analize wykresu. Oczywiscie dobre firmy są drogie i w trendach wzrostowych mocno zaawansowanych, ale wole to niz pakowanie sie w słabe firmy, które szoruja po dnie. Ja pamietam takie firmy jak Betonstal, Petrolinvest, HydrobudowaPolska, tam tez wiele ludzi czesto prognozowalo z AT i Eliota koniec bessy a akcje tych firm spadały cały czas od 700 albo 100 zł do ZERA !
Dziwną firmą jest Impex bo fundamentalnie i wskaznikowo ok, ale technicznie to jednak trend spadkowy, dziś też bardzo słaba. Takich firm jest sporo na giełdzie i moim zdaniem one zyją swoim życiem i nie da sie ich ogarnąć AT, Eliotem, Kondratievem , Carolainem itp.
Długo juz siedze na GPW i dobrze pamietam ze najwiecej zarobilem na duzych firmach a najwięcej stracilem na małych. Ratowało mnie zawsze to ze dużą kase pakuje tylko w dużą firme a w małe spółki mala kase.