Cieszę się, że po raz pierwszy moje pytania zostały przeczytane, nie wiem czy z przyczyn technicznych czy innych do tej pory zawsze pomijane (Tomasz Akcjonariusz). Wysłane jeszcze przed info o megapixel więc pare bym zmienił/dodał, ale kluczowe informacje dla mnie:
- Top 10 to kilka tysięcy sztuk tygodniowo, info którego mi bardzo brakowało przy szacunkach
- lepsze zrozumienie struktur zarobków z work for hire - faza produkcji jest współfinansowana skoro obecne wplywy z DK po premierze jeszcze nie przebily wplat sprzed (a juz sa w raportach), % od sprzedaży zapewne będzie znikomy, ale stały przez pare lat zapewniając wg mnie około miliona rocznie. Prawdopodobnie Nintendo zachowuje dla siebie niemal cały tort, ale jednocześnie zostawia u siebie całe ryzyko, wiec biznesowo jest bezpiecznie
- podwyższenie % zysku na dywidende, tu będę z pewnością pytać o realizację po kolejnym uchwaleniu
- skup akcji własnych jest w grze, nie jestem wielkim fanem, bo mimo podatku Belki dywidenda pozostaje dla mnie najuczciwsza forma podziału zysku (nie wyklucza mniejszych/mniej aktywnych akcjonariuszy)
- rok 2026 nie powinien byc rokiem przestoju finansowego
Oczywiście, jak zawsze czas pokaże czy słowa okaza sie prawdą, ale przynajmniej jest do czego nawiązywać w kontakcie ze spółka