Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Umowa z LPP

Trump...
Ja nie jestem doradcą...

Zmieniłem nawet przed chwilą "Autor/Nick" ... taki trochę In... Trochę Out... trochę Ves (to pierwsza marka turbiny jak rozważaliśmy, tzn początek nazwy VEStas V90) a trochę THOR... bo lubię "Wikingów" na Netflixie ;-)))

I żeby być ładnie skoro od wczoraj jest nowy rok Chiński.

A na poważnie... Giełda, jak każda inwestycja niesie ryzyko. 99% ludzi nie powinno inwestować.
Nie wkładaj więcej niż 30% WOLNYCH środków na jedna kartę, w tym przypadku giełdę.

Wiem, że inflacja to nie 18-120 tylko ok 60%... i więcej...

Gówniane lokaty 10% przez 1 miesiąc i potem 2,5 przez kolejne 2 z max 3 mówią same za siebie jak to widzą w tych czasach banki.
Obligacje 3-4 % nie pokrywają nawet inflacji w Singapurze a co dopiero w Europie...

Taka Turcja ma 100-120% inflacji i chyba nie kłamią...

Rynek obligacji jakieś półtora roku temu to było 400 BILIONÓW $
Akcji "tylko" 200 BILIONÓW $

Bilion to 1 000 000 000 000
Choć po angielsku "billion" to miliard (1 + 9 zer)

Ponieważ juz od covid obligacje ne pokrywają nawet inflacji w Tybecie, czy u Papuasów, to pieniądz migruje z obligacji do Akcji.

Ale ryzyko większe.

Chyba, że kupisz Apple... Google... Samsunga... spółki produkujące prąd, ale nie PISługusowskie... to wyDYmuszki.

Tylko nawet Apple przez 10 lat wzrósł "tyko 100%

FIG na początku 1340% w 1,5-2 lata... Polityka rządu doprowadziła do spadku, ale z 0,7 do 1,49 w 3 lata to i tak najlepiej ze wszystkich jakie znam.

Dla mnie trochę wieje, bo akcje mam w przeliczeniu na początkowe inwestycje za 0,20... niecałe...

Liczby podaje PO SCALENIU.. RESPLICIE... CZY INNYCH giełdo=bełkotach... bo pierwszy raz to nie było Figene tylko GPPI (zerknij na ISIN) za 0,07 gr. a nominał po 0,10... wtedy miałem za 0,018 (1,8 grosza!!!)... bo nie Huzar przyczepi i będzie udawał kalkulator :-)))

Przed sowiecka agresją było p 4,50-5,50... ale cześciej koło 4,50...

Psem mocno spadło...

Cena 5,00-6,00 jest oczywista, ale raczej dopiero w 3 a nawet w 4Q203...

Docelowo 10,50 - 12,50 a nawet koło 20,00 to nie bajka... Gdy Afcon wszedł do gry kurs był po 13,40!!! a Fig nic nie produkowała.

PISługusy 13 stycznia wreszcie nie zajęły 10H... bo polityka mydlenia oczu praworządnością nie wyszła. UE ma w dupie praworządność w Polsce... Maja być wiatraki, a nie PV producenci, bo to oni rozpieprzyli system przesyłu...

Ale zobaczymy jaki kit bedą chcieli wcisnąć Unii tym razem.

Niestety Trump... giełda, jak każdy rynek jest podatna na polityki i ploty.
Ja tylko chciałem nie podzielić radochą z zarobku na święta i to wszystko.

Fig ma perspektywy i inwestorów!

Ja wchodzę... ale to moja decyzja i moja odpowiedzialność i konsekwencję!!!

Szczęśliwego....

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
FIGENE 3,83% 0,49 2024-06-03 16:31:13
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.