Dnia 2023-01-02 o godz. 15:29 ~Investor napisał(a):
> Sprzedaż nie za 15 mies, jak ktoś tu pisał... teraz LPP...
>
> Ale to tylko początek... od czerwca jak rusza nowe turbiny są kolejne kontrakty...
>
> Było nieco nerwowo pół roku temu...
>
> Ale póki co wszystko zgodnie z planem...
>
> A na TGE energia na sylwestra za 230... na 2 stycznia ponad 600 ... po 1Q2023 będzie min 1500...
>
> WTEDY WARTO NEGOCJOWAC NOWE PPA...
>
> Czy naprawdę trzeba tłumaczyć coś tak oczywistego...
>
> Jak Pisuary zdusiły TGE do 400-600 po wakacjach, to teraz juz nie maja z czego dokładać...
>
> Tylko z WASZYCH podatków...
>
> A w lipcu czy sierpnia raz cena sięgnęła nawet ok 3500!!! 18-22 sami sobie sprawdźcie, bo mnie nie nie chce...
> Nie średnia dobowa, tylko w określonej godzinie... ale jednak...
>
> :-)))
>
> Ja się cieszę ze spadków... dokupiłem prawie milion szt gruboponizej złotówki... właśnie jestem ok 40% do przodu...
Grubo poniżej złotówki mogłeś kupować jedynie przed re-splitem, przypomnę tylko, że najniżej kurs był po 0,19 zł, czyli obecnie 1,90 zł, a więc strata to około 37%.
Jeśli napisałeś, że masz około 40% zysku to mogłeś brać po średnio ok. 85-90 groszy, czyli po kursie "resplitowym" 8,5 zł - 9 zł. Masz stratę rzędu około 80%, nie chce mi się sprawdzać wolumenu vs cena, ale nawet gdybyś nazbierał ten 1 mln szt po cenie z w/w przedziału to obecnie miałbyś po resplicie 100 tys. szt. Biorąc pod uwagę kurs byłoby to warte ok. 120 tys zł, a rzekomo wydałeś ok 900 tys zł, czyli masz stratę ok. 780 tys zł.
Biorąc pod uwagę płynność twoja strata może być jeszcze większa, zresztą szkoda więcej pisać o twojej mitomanii.