Wynikało to z analizy Kernel be Energa , na którą wpływ miał jeszcze PiS banda nieudaczników!
Stwierdziłem że do Energi wrócę spodziewałem się że cena 6,4zl już nie będzie jednak każda poniżej tzw okazjonalnego zysku tzn 20.7zl co sami w raporcie z 2020 stwierdzili jest dobra do zakupu!
Na Kernelu zrealizowałem zysk i stwierdziłem że na ta chwile powrót do Energi będzie właściwy zważywszy na wyceny rynkowe innych przedsiębiorstw notowanych na GPW oraz bieżącej sytuacji, która w gospodarce uważam za bardzo zła. Jedyną spółka co do której nie mam wątpliwości, że warto ja kupić w obecnej cenie zważywszy na fakt tzw okazjonalnego zysku ksiegowanego w 20' oraz rozstrzygnięcia, które nomen omen są przed nami I jakby nie patrzeć mogą być tylko dobre bądź bardzo dobre.
Po rozstrzygnięciu sprawy będę już pojedynkiem obserwował sytuację. Jest zbyt wiele czynników pozwalających mi stwierdzić że rynkowe przesilenie tuż tuż. I lepiej mieć gotówkę być gotowym do zakupów obserwując bieg zdarzeń niz angażować się na rynku.
Natomiast to moje subiektywne zdanie. Narazie działamy w tym samym celu i jestem przekonany, że ten cel osiągniemy. Im szybciej tym lepiej bo sprawa od drugiej połowy 2015 kiedy " szaleńca bez wiedzy" zaczęli swoje nierzady i działanie niegosposarne tak do dziś ich działania mają swoje odzwierciedlenie w wycenie rynkowej spółki. To tragedia, że nie ma kompleksowej prywatyzacji jak najmniej polityków tudzież SP w spółkach i ten rynek całkowicie się zmieni in plus. Energa jest przykładem, Kernel i wiele innych spółek jak i co zmienić ! Tak samo zlikwidować podwójne opodatkowanie tzn belki podatek który służy propagandzie socjalnej podwójnie opodatkowujac dochod@!! Chyba banructwa kraju potrzeba aby takie tematy rozwiazsc@
Inwestuje od 20 lat i tylko słyszę zmiany takie i takie A nikt nawet nie przyglądał się z Knf spekulacji na Enerdze kto co i kiedy co gorsza nawet sami nie wnoszą o zmiany min wycena niezależna przy wezwaniu metodami ogólnie dostępnymi, itd mimo że mówi się co i jak zmienić tak samo z tym komunistycznym podatkiem belki!@ nikt nie zmienia w chorej demokracji gdzie większość jest głupia tak właśnie się dzieje. Przecież nikt lepiej od nas nie wie jak mamy wydawać nasze pieniądze, mimo to cały czas narzucają nam to jak mamy wydawać itd mówiąc że chcą z drugiej strony " naprawić rynek" fałszywe i obludne aparatczyki okraglostolowe!