Poinformujcie GG o zaistniałej sytuacji niech skonsultują z SII i szykują numer innej organizacji /która im tą kasę przekaże / Ogólnie GG też ma bajzel i przerasta ich ta inicjatywa organizacyjnie i finansowo ...sam bym może jeszcze gorzej to ogarniał a moje uwagi krytyczne czy sugestie podjęcia określonych działań mają na celu ulepszenie funkcjonowania GG ..Co do KERNELA to SII wspiera duchem i słowem opowiadając się po stronie prawdy podobnie wspierała mnie jako współorganizatora takiego ruchu oporu na innej spółce ale prawdą jest w początkowym etapie sporu ENERGA bardzo asekuracyjnie opowiadali się po stronie prawdy.Wracając do KERNELa działania prawne podejmują tam akcjonariusze ....kiedyś Wam pisałem że jako sęp tez podłączyłem się pod ruch oporu na KERNELu ...wykorzystując to że Wy drobni sprzedajecie ...Problem jest w przepisach że na pewno OFE nie wiem jak inne TFI nie mogą mieć akcji spółek gdzie przegłosuje się delisting i takie przepisy powinny być zmienione tak jak te o ustaleniu ceny w wezwaniu delisting czy przymusowy wykup ...Dzięki ruchowi oporu na KERNEL czy na ENERGA czy na innych pokrzywdzonych z przeszłości jest szansa że przepisy będą zmienione .
Przy okazji ewentualne przymusowe wykupy KERNEL będą realizowane na bazie prawa luksemburskiego. Jednak nie po średnim kursie giełdowym tylko cena nabycia zostanie ustalona przez niezależnego rzeczoznawcę czy biegłego na podstawie obiektywnych i odpowiednich metod wyceny stosowanych przy zbyciu aktywów ....dlaczego nie po średnim kursie bo tak nakazuje ich prawo ,,,,więc również to jest argumentem że średnie notowania giełdowe nie zawsze oddają rzeczywista wartość spółki i mam nadzieje że wreszcie rządzący to zrozumieją i to zmienią .../..i ja tez nie jestem nieomylny bo kiedyś kupiłem sporo PGE w IPO i to nie dla ponadprzeciętnych zysków tylko żeby zarobić w perspektywie roku czy dwóch 50 % ....jeszcze żeby było sporo akcji to musiałem brać duży lewar /kredyt/ aby po redukcji kupić za swoją kasę ...ale dywersyfikacja portfela pozwala poradzić sobie z nietrafnymi inwestycjami ale co by było gdyby PGE było moim zakupem za całą kasę więc można czekać i nie zawsze się doczekamy ale uważam że na spółce ENERGA szansa na ponadprzeciętne zyski a jak będzie oceni przyszłość