Ty jesteś na giełdzie od wczoraj? Sasin chciał opodatkować WSZYSTKIE spółki na giełdzie, które osiągnęły nadmiarowe zyski, nie tylko Skarbu Państwa, stąd była generalnie zwała na całym GPW.
To jednak w kwestia skali - Sasin był w swoim czasie Ministrem Aktywów a więc można było zakładać, ze wie co mówi, gdy straszył podatkiem, akcje spadły o kilkadziesiąt procent, a potem powiedział "Koniec bomba, kto słuchał ten trąba". To dopiero był bezczelny przekręt, większego poza Będzinem (tez nomen omen powiązanego z nasza władzą) nie widziałem.
A tutaj jest komentarz jakiegoś szeregowego posła po kontroli, gdzie być może a być może nie miały miejsce naruszenia w związku z przyznawaniem dofinansowań. Widzisz teraz różnicę, czy mam dalej tłumaczyć?
To, ze uderzyło akurat w spółkę gdzie masz akcje, to pech i tyle. Po wyborach można było się spodziewać, że zaczną analizować wszelkie dotacje i dofinansowania w spółkach gdzie są w Zarządzie ludzie z PiSu lub z nim blisko związani, więc nie wiem czemu czujesz się zaskoczony.
Wchodziłeś tutaj pod dofinasowanie z państwa czy pod ich projekty? Jeżeli jesteś przekonany, ze ta cząsteczka się sprawdzi a firma znajdzie niedługo partnera to chyba nie masz się co martwić, prawda?