Jak dla ciebie start megawydatków na wojsko jest dla PRH - spółki z prezesem o takim doświadczeniu I zaufaniu w branży- złym newsem, to pozostaje mi jedynie uszanować twoje prawo do własnej oceny sytuacji.
Pisałem od początku, że- moim skromnym zdaniem - na SAFE, a szczególnie na początku może załapać się stara gwardia zbrojeniowa czyli Lubawa, Zremb, może PRH ze względu na Dąbrowskiego i powiązania ze Zrembem. Za dużo więcej- patrząc na spółki giełdowe - na razie nie ma. Jest Creotech, bo kosmos doskoczył do tego pułapu poważnego traktowania przez wojsko. Jest Cognor, ale to sama stal.
Wątpię, by większość kupowanej ostatnio " zbrojeniówki " miała jakieś szanse. I nie tylko na SAFE w czystym wydaniu - dla wojska, ale i dla takich slużb jak Straż Graniczna, policja, Straż Pożarna itd.
A - powtorzę - moim skromnym zdaniem zdaniem - PRH ma tu szanse spore, bo to nie kontrakty na 155- tki BWP czy haubice.
Dlatego ja - w odróżnieniu od ciebie- jestem optymistą. Tym większym, że moi faworyci spośród partnerów PRH - na razie Siltec i Teldat - na SAFE się załapali już teraz. A to bardzo dobrze wróży PRH. Bo PRH będzie na tyle silne i zdolny do zarabiania na ile silni będą jego partnerzy. Sztuką było przewidzieć i dobrze wybrać tych partnerów. Dąbrowskiemu to się udało. I dlatego PRH będzie mógł sporo zarobić w najbliższej przyszłości.