Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Techmex - opinia w sądzie do wglądu

Wiem ,że mam rację, ale to wcale nie znaczy że wchodzę aktualnie w Techmex.

Opinii nie czytałem i nie mam zamiaru bo prawdopodobnie jest ona albo negatywna labo bardzo nie jednoznaczna (to moje subiektywne, nie poparte żadną wiedzą odczucia). Głównie dlatego, że mieszkam 600 kilometrów od B-Białej i nie mam ochooty ani nie widzę większego sensu oranizowania dwu dniowej wyprawy, z której najprawdopodobniej nie wpłynie na moje decyzje co do techmexu.

Decyzja w sprawie likwidacji/upadłości pozostaje więc w gestii sądu, który będzie musiał na własną odpowiedzialność zdecydować o techmexie.

W Techmexie siedziałem od ponad pół roku. Przyznaję - zarobiłem. Nie mam pojęcia jaka będzie decyzja sądu, ale aktualna wycena jest dla mnie za wysoka aby w to wchodzić. Po prostu za duże ryzyko (starta ok 70-80% kapitału), za małe szanse na pozytywne rozwiązanie (ewentualny zysk może 50%).

Poza tym układ to dopiero początek, a do końca rozwiązania problemów Techmexu daleko. Jestem bardzo sceptyczny co inwestorów, układu z wierzycielami, itp., itd.

Nikogo nie namawiam, żeby kupwał/sprzedawał, ale jak dla mnie po prostu za duże ryzyko.

Zyczę pomyślnych decyzji. Powodzenia

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
TECHMEX -21,58% 0,06 2011-03-11 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.