Powiem Ci, że zaintrygowałeś mnie. Aż poruszyłem kolegę, który jest radcą. I wygląda to tak, że w Ustawie prawo upadłościowe i naprawcze nie ma nic o tym, jest tylko wzmianka, że stosuje sie przepisy KPC. A tam jest napisane, że wgląd do dowodów w sprawie mogą mieć tylko strony postępowania. Wracając do ustawy PUiN, jest tam napisane, że stronami postępowania są wierzyciele, którzy złożyli wniosek o upadłość oraz dłużnik, czyli w tym wypadku Techmex S.A. . Organem, który działa w imieniu spółki jest zarząd. A więc o ile nie ma pełnomocnika to tylko on sam bezpośrednio może mieć wgląd do takich dowodów. A akcjonariusz jedynie mógłby uzyskać takie informacje pośrednio przez zarząd.
Pozwól, że odniosę się jeszcze do tego wszystkiego co pisałeś. Nie potrzebuje, żebyś podawał mi informacje o adresie i numerze do sądu, uwierz że radze sobie z szukaniem informacji. Po drugie "rence opadywują" napisałem specjalnie, jako swego rodzaju żart, ale nie złapałeś, nie wnikam dlaczego. A po 3 jeśli jeśli to Ty masz rację, to zadzwoń, dowiedz się i nam powiedz.