Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  26,00 zł , zmiana od tamtej pory: -55,96%
jestem fanem geralta, jedank mam przeczytane dwa pierwsze tomy
tak więc, fanatycznym fanem nie jestem, w gry nie gram, tak więc dla mnie filmowy geralt nie musi być taki jak ten od redsów
podsumowując:
TRAILER JEST GENIALNY!
czemu? bo, w krótkiej formie zachęca do obejrzenia całej produkcji, świetna postprodukcja
trzeba zauważyć, że fani książkowi i fani od gier to jedno, ale potencjał tkwi w widzach, którzy coś tam słyszeli i gustują po prostu w dobrze opowiedzianej fantasy
troszkę jest atmosfery z gry o tron, ale nie za dużo i o to chodzi, bo ci co tęsknią za westeros, mogą teraz zakosztować tajemniczej atmosfery kontynentu, czy królestw północy!
będzie sukces to pewne, 3 sezony klepnięte, czwarty ewentualnie, robota dla polskiej spółki na lata
a jak nie docenia się potencjału i platige i netflixa niech świadczy artykuł sprzed jakiegoś czasu, napisany przez speców pulsu biznesu:
https://www.pb.pl/netflix-nakreci-wiedzmina-861714
no, boki można zrywać jak się czyta np coś takiego:
'' Optymistyczny scenariusz – wedle wyliczeń „PB” – może zatem oznaczać, że Netflix w kilka lat wpompuje w „The Witcher” blisko 100 mln USD, z czego znaczna część trafi także do kasy warszawskiej spółki. ''
80 mln to poszło, ale w pierwszy sezon!
''Początkowo Netlix włoży w pierwszy sezon kilka milionów dolarów. ''
tego cytatu nawet wstyd komentować, jednak ciekawy wydaje się kolejny:
- To jest naprawdę niemała sprawa. Prawa do ekranizacji „Wiedźmina” kupiliśmy kilka lat temu, od tego czasu coraz głębiej wchodzę w świat tej sagi. I widzę jej głębię, humor, wielowątkowość. To zdecydowanie materiał na coś więcej niż dwugodzinny film – podkreśla Tomasz Bagiński, jeden z udziałowców i kluczowych menedżerów w Platige Image. ''
------>>> Mam nadzieję, że promocja ze strony PLI zakończy się wraz z pierwszym sezonem i jak sukces będzie spodziewany, to Netflix w kolejnych kasy z tytułu praw do ekranizacji nie poskąpi? Ew w innej formie rekompensatę jakąś wypłacą, może procent od zysków, kto wie? Pogłoski takie już chodzą, wyjadacze mówią - kupuj pogłoskę, sprzedawaj fakty - zobaczymy jak się rozwinie ten ciekawy kierunek biznesowy spółki?

ps> defetyści też nie mają argumentów, bo cavill wygląda świetnie i nawet pojawiły się blizny na twarzy

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PLATIGE -0,43% 11,45 2025-10-08 11:23:38
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.