Co do prognoz... cały czas uważam, że długoterminowy trend jest up. Ta seria kontraktów skończy się na solidnym plusie, to są prognozy moje sprzed paru miesięcy i uważam, że są nadal aktualne. Na wykresie miesięcznym jak pokazywałem kiedyś, rysujemy formację ABCD. Punkt D jest znacznie wyżej niż teraz jesteśmy, więc przed nami jeszcze ok. 200 pkt w górę z tego co pamiętam. Ale teraz jesteśmy w konsolidacji, z której wyjdziemy pewnie pod koniec wakacji. To są moje prognozy oparte nie na moim systemie tylko takie prognozy uznaniowe. System to co innego. Czasami z zaciekawieniem się przyglądam jak system czasami powinien mi brać np pozycję long a ją przepuszcza, nie bierze. Poźniej okazuje się, że i dobrze, bo potem jest ruch do dołu, gdyż jesteśmy w konsolidacji. Z zaciekawieniem się temu przyglądam, raczej z ciekawości, jakby pod kątem naukowym. Podobnie zresztą jest teraz , system nie kontynuował L (ja uznaniowo bym to robił), widocznie system wie coś, czego jeszcze ja nie wiem , mam nadzieję, że się nie myli, bo jeśli tak, to będę wkurzony, że rynek idzie do góry ale beze mnie.. Tak ja to widzę, ale zastrzegam, że nie muszę mieć racji i mogę się mylić.