Straszna ostatnio negatywna napinak na tym forum. Jezeli ktos uważa że spółka jest nieatrakcyjna to niech uzyje merytorycznych argumentów. Za 7 dni wyniki. Jestem o nie spokojny. Jeszcze nie spotkałem się z przypadkiem , aby kurs wzrósł przed wynikami 40% a wyniki rozczarowały. Przeciez dla niektórych wynkiki sa juz od dwóch miesiecy znane. Warto zuważyć że wzrosty na gppi zaczeły sie własnie w w styczniu - czyli po zakończeniu 4 kwartału. Obroty sa rekordowo wielkie i cały czas utrzymuja się na wyskomi poziomie. Według mnie warto wytrwać jeszcze tydzień aby samemu sie przekonać. W poniedziełek powinniśmy sie ustabilizowac i kontynuować trend wzrostowy. Po wynikach wzrosty będa znacznie bardziej dynamiczne , poniewaz nikt sie juz nie bedzie obawiał o rozwój spółki. Warto tez przypomniec że 15 lutego powinno byc jakieś info po walnym mewy nawiazujace do sporu Ostatnio jest o nim bardzo cicho - nie ma wezwań do zapłaty, sporów sadowych - znaczy ze obydwie strony zrozumiały swoje błedy a prezesio GPPI wzieli się ostro za rowój spółki i maja ambitne plany - uzyskanie ISO (mozliwe że mewa naciskała by zruczynić ksiegowosc bardziej przejrzystą - dodtakowo plany załozenia zagranicznej spółki, która podobnie jak to jest na FF słuzyłaby unikaniu podatków - takiego czegos sie nie zakłada gdy sie nie planuje wielkich zysków. Obecnie wierzytelności GPPI ma ponad 80mln - których spłacanie sie własnie teraz zaczyna. Olboy ma racje, spółka jeszcze jest w fazie rozwouj i jest przez to ryzykowna - dokładnie - własnie dlatego ma ogormny potencjał wzrostów, ale ryzyko niewypału tez jest. ale jak ktoś chce mies stabilnosc to idzie na WIG20.