A gdzie kurs tej spółki jest dzisiaj ?
Czy to była zmiana trendu, czy tylko odreagowanie ?
Czy tego samego spodziewasz się na MIT ?
Skąd wiesz, że nie brałem udziału w tamtym wzroście, albo go nie inicjowałem ?
Zdaje się, że nie tak dawno wyraziłeś swoją opinie w sprawie pewnej spółki i jej kurs zachował się przeciwnie do tego co prognozowałeś, pamiętasz ?
Miałem ci to przypominać do końca świata, ale po co mam to robić, skoro tak naprawdę łazisz za mną po całym forum nie dlatego, że masz jakiekolwiek akcje, a dlatego, że taki jest twój sposób na życie. Ja to rozumie, to ma nawet swoją nazwę. Właśnie dlatego prawie się nie wypowiadam tam, gdzie jestem naprawdę zaangażowany. Zresztą połową kapitału gram na kontraktach terminowych. Ile to już lat za mną kroczysz ? Wiele zapewne i zobacz ciągle jestem i odbieram z rynku swoją daninę w odróżnieniu do tych co się pojawiają, tryskają optymizmem jak chociażby niejaki Szybki, a potem znikają cicho na zawsze i umierają goli. Przecież uważasz się za osobnika inteligentnego, wiec swój rozum masz. Tak jak napisałem, Akcje MIT mnie zupełnie nie obchodzą, obchodzi mnie zachowanie ludzi, którzy je posiadają i to stanowi ciekawe studium analizy psychologii rynku. Niestety, z żalem stwierdzam, że ten aspekt sprawy, niemniej ważny jak samo zawarcie transakcji, zupełnie jest pomijany przez tz. tłum, który znakomicie nadaje się do prowadzenia, jak stado baranów na regularne strzyżenie a potem równie pewny koniec.
Ale musi być coś co przyciąga cię do mnie jak magnez. Zapewne to styl moich wpisów. A może chęć pozostawania w pobliżu najlepszego analityka technicznego na forum Bankiera i zdobywcy wielu nagród w tej dziedzinie.
CK