Tweet ze zdjeciem wskazuje jednoznacznie na sprzedaż ze Small Planet Aerlines wg mnie to dobra informacja bo mając dostep do tańszego kredytowania i leasing 16 samolotów do Aeroflot i z tego stale bardzo duże dochody na 12 lat bez sensu było płacenie wyższych odsetek bo lepiej te pieniądze przeznaczy na handel lub nastepne leasingi Zresztą Avia tak handluje kupuje leasinguje a jak sie trafi dobry klient to sprzedaje i na tym najwiecej zarabia .Dodatkowo mogą pośredmiczyc w sprzedaży nowych airbusów do Goshawk tylko tego pośrednictwa nie podają . Tak jak nie podali pośrednictwa w 7 A321 o ktorych pisałem w 2016 a dopiero w prezentacji za 2016 rok podali ile było jeszcze oprucz tego pośrednictw o których Avia nie wspominała w raportach Wg mnie poniesli znaczne koszty na remont , modernizacje i malowanie tych 3 A321 Koszty ponieśli w 2016 roku i ta poniesiona strata może sie okazac duzo wiekszym zyskiem bo teraz teraz przy sprzedaży wyjdzie ich podwyższona wartośc Te dwa z Kowna A321 VP-BWN i VP-BWOmiały iśc do REDWings na początku czerwca ale nie poszły Red Wins bierze 4 A320 i zgodnie z nieoficialnymi wiadomościami mają isc do Azul w czerwcu .