Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  17,10 zł , zmiana od tamtej pory: -50,41%

Re: Sprzedałem

Tak, spółka jest super, ale właśnie ale od: "tu będzie tylko dobrze" zaczynają się długoterminowe spadki. Patrz na CDP. Netflix, FB itp. na szczytach.
IMO jesteśmy już po prawej strony górki z prostej przyczyny - prześledź forum od 18.08 a zobaczysz, że tu już jest tylko ulica, która zaśmieca forum i codziennie zaklina rzeczywistość: a to "cena drewna", a to "niskie wskaźniki", a to "będzie rosło, bo ja kupiłem"... mimo, że konsekwentnie spadamy. Wcześniej, na wzrostach wątki były takie: "znowu śmieć spada", "to gniot" itp.;)
Co do wyników za III kw, to wg mnie one rozczarują rynek.. Dla mnie będą na poziomie I kw, a więc znacznie niżej niż za II kw. Dlaczego? Z prostej przyczyny, spada popyt, bo gospodarka hamuje. Ceny papieru chyba też nie rosną, chociaż przyznam, aż tak bardzo cen nie śledzę, bo na razie nie zamierzam odkupować ATC.
Oczywiście, nie wykluczam korekcyjnego odbicia, ani nie znam przyszłości, która może zaskoczyć czymś super dobrym, ale z tego co mamy teraz nie widzę powodów do wzrostów.
Myślę, że dobrym testem co dalej będzie sytuacja, kiedy by się okazało, że rabunek Sasina jednak nie wejdzie - jeżeli po jednodniowym wzroście pójdziemy w dół, przyszłe spadki będą niemal pewne.
Wszystkim życzę dobrych decyzji i ogromnych zysków! Z chęcią podyskutuję, ale merytorycznie.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ARCTIC -0,47% 8,48 2025-10-31 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.