W czołówce dzisiejszego rankingu (ilość obsługiwanych pojazdów) systemów do monitoringu pojazdów jest 4-6 firm, które wg mojej bardzo subiektywnej oceny nieco zaspały, nie nadążając z rozwojem swoich produktów (głównie oprogramowania) wraz ze wzrostem potrzeb klientów.
Wg mojej wiedzy SMT Software dopiero zaczyna ekspansję na polskim rynku. Posiadają imponujące zaplecze technologiczne, którego odpowiednie wykorzystanie może z czasem przynieść dość ciekawe przetasowania na rynku.
Trudno mi przewidzieć losy jakiegokolwiek produktu. To, jak zostanie pokierowany zależy przede wszystkim od ludzi, którzy są za niego odpowiadają. Oceny umiejętności, doświadczenia, kompetencji ludzi odpowiedzialnych za produkt dokonać nie mogę, bo nie mam do tego podstaw.
Byłem przed chwilą na stronach SMT i Satis'a. Chwalą się tam niektórymi projektami. Myślę, że najbardziej obiektywne opinie można uzyskać od ich klientów.
Z uwagi na fakt, że jestem związany z rynkiem GPS'owym, moja bezpośrednia opinia (bez względu na to, jaka by nie była) obiektywna raczej nie będzie.