Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: SMT - SATIS

Już Panu odpowiadam.
Na rynku usług GPS pracuję od dość długiego czasu- zajmuję się sprzedażą jednego z najbardziej zaawansowanych technologicznie systemów. Nazwy celowo nie podaję, nie chcę być posądzony o prymitywną formę kryptoreklamy.
Mam lub miałem do dyspozycji praktycznie wszystkie dostępne narzędzia do monitoringu satelitarnego pojazdów. Mogę Pana zapewnić, że dostępne funkcje, możliwości, ograniczenia, słabe i mocne strony każdego z tych systemów jestem w stanie wyrecytować z pamięci, nie prowadząc przy tym żadnych pseudo testów.

To, co Pan napisał świadczy jedynie o tym, że do testów prowadzonych dla różnorakiej prasy branżowej absolutnie nie można mieć zaufania.

Z Pańskiej wypowiedzi wynika, że ktoś nie zadał sobie nawet trudu, żeby sprawdzić, kto jest producentem centralek GPS i udostępnionego oprogramowania.
Wspomniany przez Pana dostawca montuje urządzenia Combo serii 2. Wyłącznym właścicielem praw do tych urządzeń jest własnie Keratronik, a produkowane są w znanej polskiej montowni EBS. Te same urządzenia oraz to samo oprogramowanie jest także sprzedawane przez kilka innych agencji ochrony. O tym też Pan nie wie, albo raczył nie wspomnieć.
To, że aplikacja do monitoringu nie zawiera oznaczeń, logotypów, czy sygnatur producenta nie oznacza jeszcze, że jest własnością firmy, która ją udostępnia. O tym wnikliwi testerzy powinni wiedzieć. Nieprawdaż?
Nawiązując do mojego poprzedniego postu, kończąc też niepotrzebną polemikę, krótka podpowiedź, dla osób poszukujących systemu lokalizacji GPS.

Warto zadać sobie trud i poprosić potencjalnego dostawcę o:
1. Przedstawienie umowy licencyjnej na oprogramowanie. Tam prosto i szybko można sprawdzić, kto jest właścicielem praw autorskich do oprogramowania
2. Przedstawienie homologacji na dostarczane centralki GPS. Tam również powinna znaleźć się informacja o faktycznym producencie (właścicielu praw autorskich choćby do firmware'u)
3. Przedstawienie wiarygodnych dokumentów, potwierdzających posiadanie niezbędnych zasobów personalnych i kompetencyjnych do rozwoju sprzedawanego produktu. Jeżeli takowych nie posiada, podanie kontaktu do firmy, świadczącej usługi maintenance dla używanego produktu IT.

Na rynku działa wiele firm, które sprzedają systemy GPS firm trzecich pod własnym brandingiem. Warto to zweryfikować, ponieważ funkcjonalność takich systemów zazwyczaj jest dość mocno ograniczona w porównaniu do pierwowzoru i pojawia się dodatkowa firma, która też chce zarobić.... ale to już dla bardziej wnikliwych.

Pozdrawiam

Lucky

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
SMTSOFT 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.