Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  15,50 zł , zmiana od tamtej pory: 603,23%

Re: Same dobre wieści...

AS były takie spółki, w których podmioty i osoby skupujące lub sprzedające akcje moderowały forum same lub przez zaprzyjaźnioną agencję PR-ową lub kancelarię prawną. Nie tyle ich wpisy kreowały kurs, co ich wpisy uzasadniały oczywistości, szlachetne zamiary, i niewidzalną rękę rynku.  

I gdzie one są ? Masz na mysli kilka wpisów np. kolegi Moby_dick ?
 Część pojawia się w odp. na Twoje interpretacje, które często nie maja nic wspólnego z rzeczywistościa. To się nazywa dyskusja,a nie dzialanie agencji wywiadowczej :) Ostatnią taka interpretację wykazałem w tym watku. Przedostatnia - kiedy ogłosiłes powstanie trendu wzrostowego, którego przez moment nie było.
Użyłeś do tego pojeciac AT a nastepnie wyśmiałeś tych, którzy w nie wierza :)) Wiesz, ja sam się zastanawiam czy z agencja nie pisze :) Jak się opisuje rzeczy których nie ma, to pozniej trzeba to jakos tłumaczyć, a co gorsze, być rozczarowanym.

Jak jesteś konsekwentny w zakresie inwestowania, to nadal pozostajesz naiwny w zakresie otoczenia tej spółki.

Wiedza chocby czesciowa (pełnej nigdy nie będziesz mieć) co się dzieje wewnątrz spólki nic specjalnie mi daje.
Dawno wyleczyłęm się majac spółkę z sw80, której wartość wskaźnikowo powinna być ok ... 200% wyzsza i nie wg. forumowych wyliczen, ale wziętych specjalistow od takich wyliczen. To jest rynek finansowy, a nie zawody sportowe…

Jestem tu aby zarabiac i chronic ciezko zarobiony kapitał, a nie aby dowodzić ze mam racje, starać się się coś „zrozumiec”, przeniknąć, wgryźć się w motywy postepowania grubego kapitału by a na koniec być moralnym zwyciezca.
Gorąco przestrzegam przed takim podejściem początkujących, drobnych inwestorów
W tej dyscyplinie ma to często katastrofalne skutki, a praktyczne - nie filozoficzne znaczenie głównie dla tych, co jeszcze zakupu nie dokonali, a nie dla tych co dokonali kilkadziesiąt  % wyżej.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
NEWAG -1,45% 109,00 2026-05-08 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.