Czy ja wiem.... Od zarządu spółki, w którą inwestuję wolę takie tłumaczenie, bez owijania w bawełnę, niż "no jest strata, ale nie drążmy tematu, następnym razem będzie dużo lepiej, dzięki za zaufanie"+ festiwal nowych obietnic. Cała branża jedzie na tym samym wózku, a o nowych umowach przecież piszą. Listy intencyjne nie wygasły. Decyzja w sprawie umowy na 6 baniek do końca maja, a z międzynarodowym holdingiem na 8 baniek i 79 instalacji do końca czerwca. Pamięta ktoś list intencyjny w sprawie przejęcia spółki realizującej projekty PV??? O ten:
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Hub4Fintech-S-A-Podpisanie-przez-Minutor-Energia-sp-z-o-o-listu-intencyjnego-w-sprawie-nabycia-100-udzialow-w-spolce-realizujacej-projekty-instalacji-fotowoltaicznej-8160366.html List był ważny do końca listopada, potem nie było ani info o jego wygaśnięciu, ani o podpisaniu umowy, ani pocałuj mnie w trąbkę... To było słabe. Bardzo słabe...
Najwidoczniej wyciągnęli jakąś lekcję, bo w nowym raporcie piszą o zaawansowaniu rozmów z poszczególnych listów intencyjnych. To się ceni, tak właśnie powinny wyglądać relacje inwestorskie.
Co do magazynów energii to... helloł??? To jest raport za 1-wszy kwartał, wtedy magazyny generowały tylko koszty - opracowanie, zakup technologii i zapasów części, profesjonalny marketing. Prezentacja magazynów była 24 marca, 6 dzień roboczy przed końcem kwartału. Dotacje na magazyny w ramach rządowych dopłat ruszyły 15 kwietnia, umowę na ich dystrybucję z Netsu SA podpisali 22 kwietnia. Na Europojskim Kongresie Gospodarczym 26 kweitnia Lasek mówił, że w tym roku spodziewaja się sprzedac 500-750 sztuk magazynów. Ten rynek w Polsce raczkuje, kto będzie pierwszy, ten skosi potem najlepszy hajs, a nawet Columbus nie ma swoich własnych magazynów tylko korzysta z dostawców.
Nie jestem zachwycony raportem za Q1, ale potencjał nadal widać, no chyba ze do konca czerwca nie bedzie nowych umów...
Jeśli nic nie podpiszą do tego czasu, to wywalę akcje PKCem i zrobię przysługe pewnym naganiaczom:PPP