Nie analizowałem, ale vivid to szemrana spółka, powiedziałbym ostateczność. Ult ładnie zdołował. Według mnie mocno trzeba patrzeć na PLW. Jak on wystrzeli to ULT pójdzie za nim. Muszę też zorientować się kiedy Ult ma wejść na główną.
Najgorsze jest w Ult i Plw że są już mocno nabite (tj. sukces ich gier brany jest w ciemno- wliczony w cenę). Raczej widzę te spółki na dobrą alokację kapitału na long. Stabilny rozwój razem z 11bit. Na krótko owszem spekuła będzie ruchy robić.
Dziś zaskoczył mnie trochę boombit. Ludzie dalej ostro w ciemno grają. Ult, Qubic, Boombit, Farm - dobre na kółka (ale ja nie mam do tego nerwów ;P).
Ogólnie mając zasoby mocno namawiam na Cig + Cfg bo więcej % nie ma szans nigdzie wykręcić teraz. Do tego obie spółki są nisko więc ryzyko spadku to kilka max kilkanaście % a potencjalny zysk do 100% w krótkim czasie. Gdzie indziej masz potencjalnie większe możliwe spadki i mało do zyskania.
Mając niskie marże można nieźle zarobić na kółeczkach w/w wcześniej spółek, ale ja siedzę z musu na mbanku bo mam akcje ciągle, a przeniesienie akcji do innego banku z mbanku to koszmar.
Konkretnie jeśli chodzi o AT to ULT jest na najważniejszej granicy, której nie przebił (MA50), wygląda na spadek do 18.30 (około), jednak to tylko AT. Jeśli są niedługo jakiś infa nadejść to może być mulernia (ruchy 20.80 - 21.50 z max 22.20zł). Ogólnie jeśli nie ma konkretów to dla mnie nie warto (na long można pod wejście na gpw z zastrzeżeniem, że może zlecieć do 18.30).