Najsłabszym kwartałem jest zawsze 1 kwartał.
W 4 kwartale jest październik, w którym dużo się lata. W lotnictwie miesiąc ten zalicza się do sezonu letniego. Prosty wniosek: umowy za październik 2019 to te same które dały nam wzrost wyników zaokres lipiec-wrzesień 19. Uważam nawet, że rok do roku procentowy wzrost w paźdznierniku będzie jeszcze większy niż w lecie. Od dawna Enter w sezonie miał rozkład ułożony "pod korek". Natomiast w październiku były "puste miejsca" gdzie łatwiej było dopchnąć więcej rejsów.
Wynikowo październik to 60-70% czwartego kwartału. Umowy na zimę dostały aneksy czyli w listopadzie i grudniu nie powinno być gorzej niż w zeszłym roku.
To tyle mojej opinii, a teraz fakty: w raporcie za 4 kwartał 2018 Enter wykazał 12 mln starty ALE:
- złożyło się na to 12 mln odpisów na przegraną w ewentualnej sprawie sądowej (zmieniły się wtedy przepisy i Enter musiał takowe porobić). Sprawa jest w toku. Strata 12 mln to najczarniejszy scenariusz.
- Enter w raportach opublikowanych w 2018 roku wziął w leasing finansowy 2 samoloty. Przy okazji skrócił sobie okres w którym chce spłacać raty za pozostałe. Przyszłe odsetki z tego powodu spadły i spółka zaksięgowała to jako zysk. Było to trochę naciągane i wycofali się z tego w 4 kwartale 2018 roku. Dlatego też 20 mln zł zostało wtedy odjęte.
- Enter odjął sobie 5 mln z powodu różnic kursowych
Wychodzi więc że bez operacji księgowych Enter zarobił w czwartym kwartale 2018mln 22mln zł. Proporcjonalnie na podstawie wyników za lato i aneksów do umów można przyjąć wzrost w 4 kwartale 2019 roku o 15%. W 2019 dużo kosztowało rozkręcenie organizacji technicznej (co zwróciło się już w to lato). W tym roku tego nie będzie, a obsługa samolotów będzie sporo tańsza. Przyjmuje więc 25mln zysku.
Zostają różnice kursowe. Tutaj zależy jak kwartał skończy dolar, ale na połowę grudnia mamy prawie 30 mln dodatnich różnic kursowych. W takim wypadku mamy łącznie 55 mln netto zysku.
Być może gdzieś się pomyliłem albo czegoś nie dostrzegłem więc obstawiam 50 mln. Mamy w takim wypadku 175 mln zysku netto rocznego i c/z 4,5.