Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  21,98 zł , zmiana od tamtej pory: 59,24%

Re: raport za 2016

Przyznam, firma przez ostatnie 2-3 lata bez szczęścia i dobrego zarządzania. Może nawet w innej kolejności.
Jednak obserwując kurs i obroty nie podzielam Twojej analizy. Przez ostatnie 2 lata ciągle skupowane są akcje przy zaniżaniu kursu, co przy niskich obrotach jest prost gdy masz kasę. Sam miałem kiedyś taki epizod, gdy średnio płynną spółkę dopadł marazm i obroty spadły do ok 100k, wtedy przez dwa dni miałem swoją zabawę i niezły zysk. Naprawdę ekscytujące jest gdy każde twoje zlecenie rusza kurs, jak chcesz i rynek idzie na smyczy to prowadzisz kurs w przez siebie wybranym kierunku.
Ale to taka dygresja, miło było powspominać.
Wracając, przez ostatnie dwa lata są tacy co prowadzą tą spółkę za obrożę. Włożyłem w nich trochę kasy i czuję problem, tak mi się wydaje przynajmniej. Już dwa razy mogłem wyskoczyć, co jak na Seco to prawdziwy szał, ale wciąż czekam.
Potrafię być cierpliwy.
I myślę, że nie przekombinowałem.
Z mojej pozycji radzę czekać, myślę, że poleci ponad 30 zł.
Ale jestem zwykłym Krzyśkiem, a nie analitykiem.
Pozdrawiam

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
SECOGROUP -1,14% 34,60 2026-01-27 11:45:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.