Dnia 2015-05-18 o godz. 20:35 ~do_Pandory napisał(a):
> Pandora co sądzisz o Tuora Consulting i wyprowadzaniu piniędzy z Cormay'a przez juniora w celu własnego zarobku?
przeczytałam bardzo dokładnie to co jest napisane w raporcie Cormay, pieniądze nie były wyprowadzone, bo TT oddał pożyczone pieniądze, tylko Cormay poniósł straty na odsetkach kredytowych i to jest to przestępcze działanie na szkodę spółki, można to oceniać jako arogancje pełniących władzę, ale czy prokurator uzna to za przestępstwo?, wątpie
powiem Ci co o tym myśle, jak powiesz mi komu te pożyczone pieniądze TT pożyczał na budowę domu, wielką naiwnością jest myśleć, że takie rzeczy nie dzieją się przy wiedzy i zgodzie osób, których zadaniem było kontrolować zarząd
a co do wielkości straty jakie Cormay poniósł, Tuora nie przebije Płocicy, ten na sprzedaży akcji Orphee Totalowi zrobił 10 razy większą szkodę, jak troche poczekamy to i na niego będzie doniesienie
Za rządów Tuory było co wyprowadzać, za rządów Płocicy wszystko przejmie bank, taka różnica, dla mnie jeden warty drugiego, tyle że ten pierwszy zna się na biznesie, a ten drugi nie