ZnawcoNC do mnie uderzasz, bo nie wiadomo???
jeśli do mnie to powiem Ci co myślę po przeczytaniu raportów
Płocica nie ogarnia rynku i sprzedaży, zostawmy Rosję bo nikt nie ma na to wpływu, ale zobacz że sprzedaż spadła mu we wszystkich innych pozycjach, obiecywał zrekompensować spadek eksportu poprzez zwiększenie sprzedaży krajowej, a sprzedaż krajowa również spadła
uważam, ze powodem tego jest źle dobrana kadra w pionie sprzedaży i zły menadżer od sprzedaży, plus konflikty w pionie sprzedażowym o których więcej w raporcie piszą Tuorowie
co do Orphee wyszło że jest absolutnie uzależniona od Cormay, nie wiem czy zauważyłeś, ze Tuorowie wprowadzają własną sieć sprzedażową w polsce, za chwile okaże się że Cormay będzie konkurował na polskim rynku z Orphee
to co Tuorą udało się zwiększyć na innych rynkach nie pokrywa tego co było do tej pory, może i efekt jest ale nie widoczny i nie zrozumiały z punktu widzenia akcjonariusza
co do Tuorów to najbardziej zainteresowała mnie kwestia pozwów sądowych opisanych w raporcie Cormay, w końcu wiem o co Tuora jest oskarżony, a znając nasz system sprawiedliwości to dobrze wiem jak taka sprawa się skończy
myślę, że to, co te raporty spowodują to brak nadziei u drobnych akcjonariuszy na sukces Płocicy, myślę że zawiódł oczekiwania wierzących w niego ludzi, ta cisza na forum Cormay dobrze o tym świadczy, ludzie czekali na dobre wiadomości a dostali niesympatyczną rzeczywistość kolejny raz ubraną w zwalanie winy na poprzednika
myślę, że nawet jak Płocica dostanie kiedyś Orphee to zrobi z nią to samo co teraz robi z Cormay
te spółki są w stanie odbić tylko i wyłącznie jak przyjdzie nowy branżowy inwestor, który od nowa poukłada biznes tak aby stał się dochodowy, inaczej będzie kicha