właśnie Polskie stocznie musiały oddać dofinansowanie, ale jak już niemiaszcze banki były pod kreską po nieudanych inwestycjach to merkelowa pierwsza była do wypłacania pomocy... Czemu w tym kraju taki ciemnogród, czemu mimo ze sami nie potrafią, nie chcą nie mogą wymyślić jakiegoś dochodowego biznesu to jeszcze robią tak, że zabijają w młodych ambicje.
Ale czemu się dziwić jak wszędzie nawet na uczelniach wyższych tam gdzie mahoniowe meble tam wiadomo że czerwony profesor... Chyba tylko politechnikom się upiekło, bo na studiach technicznych żeby czegoś uczyć jednak trzeba coś wiedzieć... Za tydzień kończę studia, we wrześniu bronię pracy magisterskiej ( z racji tego, że sytuacja zmusiła mnie do pracy dziennej przy okazji godzenia studiów dziennych, zaliczyłem małą obsuwę w pisaniu pracy) i już żałuję, że jeszcze tu mieszkam. Pięć lat temu wydawało mi się, że ukończenie studiów będzie dla moich rodziców wielką dumą, teraz myślę, ze ich zawiodłem bo już dawno mogłem układać sobie nowe lepsze życie gdzieś w spokojniejszej okolicy.