Także jestem zdania, że element "Prezesowi zależy na kursie" jest nieobecny. To jest twardy biznes i my, "płotki" się nie liczą...muszą płynąć z prądem.... IMO prąd właśnie się zmienia.....odwraca się trend ale to tylko moja prywatna opinia. Czas pokaże.
Dla mnie są następujące scenariusze ( bardziej uszczegółowione ) :
- negatywny : Prezes z jakiś przyczyn, których nie poznamy odkupił akcje i zostaje z nimi
- realistyczny : Prezes jest już dogadany ( być może jest jakaś umowa warunkowa ) z instytucją o wielkości i prestiżu jak RockBridge (wpisałem do ChatGPT i wyskoczyło : Moja opinia: tak — Rockbridge TFI to „solidny średniak + z dobrą reputacją”
- optymistyczny : Prezes jest dogadany z instytucją powiązaną z Polską większą i dającą większe możliwości niż RockBridge
- bardzo optymistyczny : Prezes jest dogadany z instytucją międzynarodową, która chce mieć swój przyczółek w Polsce ( INC ma wiele potrzebnych licencji ) - instytucja daje dostęp do inwestorów np. z Europy Zachodniej lub USA . Daje także przestrzeń np. do ABB dla dużych firm bo ma dostęp do kapitału z Zachodu
Dla mnie scenariusz, który został przedstawiony jakoby Prezes został z akcjami jest mało prawdopodobny....jednak szanuje pogląd innych osób ale nie zgadzam się z nim.