O tym, że Elemental nie zamierza płacić dywidendy w przewidywalnym horyzoncie było wiadomo od samego początku - nie ukrywali tego.
Wprowadzenie do RN osoby niezależnej ma sens, gdy jest to rzeczywiście osoba niezależna - w tej sytuacji, gdy ma być taką osobą Paweł K., który sam ma fundusz inwestycyjny, to szansa na to, że będzie dbał o interesy drobnych akcjonariuszy ponurym żartem.
Dla mnie problem tkwi gdzie indziej - zainwestowałem, bo widziałem sens w przyjętą przez zarząd strategię długoterminową. To była jedna z niewielu spółek, gdzie widziałem jakiś pomysł i wizję na sukces biznesowy, a nie szybki zysk. Teraz ni cholery nie jestem tego pewien - nie rozumiem co robią, działania są niespójne, komunikacja z rynkiem bardzo słaba. Wygląda jakby nie było dalszego pomysłu albo zjada ich arogancja czy też źle rozumiana konsekwencja, co daje mizerne efekty. Kurs dołuje, nie widać żeby zarząd chciał cokolwiek zrobić w tym temacie, co mnie wkurza najbardziej. Coś się wyraźnie zacięło i nie widzę obecnie perspektywy, żeby było inaczej. Na dywidendę nigdy nie liczyłem ale na zwrot z inwestycji w postaci rosnącego kursu - jak najbardziej. Wychodzi na to, że w Polsce inwestowanie nie ma przyszłości nawet tam, gdzie sukces wydaje się niemal pewny.