To że nie wierzysz w to czy tamto nie wnosi nic. Ja mam argument w postaci wykresu kursu i rekordowych wyników w 2021 i 2022r bo interesuje mnie sytuacja za obecnego zarządu a nie wcześniej...
Tak to prawda, ze nawet w największych marzeniach nie myślałem, że kupię 10k akcji PLI poniżej 15zł z czego 6k poniżej 13zł!! Pewnie ze bym chciał kupić całe 10k poniżej 11zł, ale niestety nie umiem trafiać w dołki tak jak większość fachowców na bankierze XD
I to jest argument na to, że własnie ci ludzie którzy sprzedawali mi i innym te akcji wbrew temu co piszesz nie analizują spółki, nie czytają raportów, a jeśli nawet czytają to ich nie rozumieją. Patrzą tylko na kurs, spada to zła spółka rośnie to dobra.... A to, że PLI "chyba" wzieło naprawdę koszty pod kontrolę po kryzysie to mało kto widzi. I potem mamy takie statystyki na każdym rynku że 85-90% ludzi traci na giełdzie i to na każdym rynku. I nie wiadomo, może za tydzień kurs będzie nawet niżej niż 10zł i tego nikt nie jest w stanie przewidzieć kiedy i kto i z jakim portfelem będzie chciał stąd wyjść.... Mnie interesuje core biznes i jeśli da radę to prędzej czy później kurs to pokażę. Tak działa giełda!!! Na dziś moje informacje okazały się rzetelne co do sytuacji w spółce, raporty też mają bardzo rzetelne. Czekam teraz na webcast i co powiedzą nt strategii bo im się zaraz obecne kończy.
Otherland i Rookie tez myślałem , ze to się stanie szybko. Wyleczyłem się już z tego, że to będzie już, zaraz, za pół roku po tym gdy doczytałem ile lat dłubie nad filmem "W Krainie Snów" ( razem z szukanie finansowania) polskie Studio LightCraft ( podpowiem 7 lat)
https://www.youtube.com/watch?v=PVKZ3rxnffQ&t=18s Nie wiem czy kiedykolwiek znajdą finansowanie na Otherland oby tak. Na razie zobaczymy ile i czy w ogóle zarobią na OPI, a potem na "Halnym"....
Gamechangerem może być własnie poprawa rentowności na tym co robią do tej pory. O ile ta ebitda i zysk netto z tak niskich przychodów nie jest jakimś "wypadkiem przy pracy" a po 4Q25 i po 1Q2026 okaże się, że to ni był pojedyńczy ich wybryk.
Zarzucasz mi, że nie przewidziałem konsekwencji strajku w Hollywood? I gdzie kurs zjedzie w odpowiedzi na to? Serio?
Goodbay Kansas, Technicolor i wiele innych firm mających kłopoty, zatrudniające setki ludzi też tego nie przewidziało....
Tyle, że ja w przeciwieństwie do ciebie i do wielu sprzedających poniżej 15zł zobaczyłem ( tak to nazwę bo inaczej tu nie mogę) w takich cenach okazję, a nie zagrożenie...