Forum Ubezpieczenia i emerytury

Re: PRAMERICA - prośba o opinię

śłyszałem o tej firmie różne opinie jak zawsze prawda jest pośrodku .przejrzałem ich OWU i faktycznie jeśli chodzi o wyłączenia mają ich najmniej . zastanawiająca jest konstrukcja i może ktoś ze zorientowanych wytłumaczy mi 1)po co umowa 1-roczna skoro ocenę ryzyka robi się w momencie podpisania umowy,czy nie łatwiej do 75 roku zycia skoro i tak z roku na rok jest sie starszym i jest wzrost składki z tyt.wieku,pytanie do agentow których jest tu wielu tej firmy PO CO jest to tak zrobione,może kaszel5 ma rację.,czy korzysc z mniejszej liczby wyłaczen jest tak duza (ilu bierze udział jako cywil w wojnach i ilu dostanie wypłatę za zycia
z tyt.choroby smiertelnej(wyobrazam sobie procedurę).Iluzoryczne korzyśći., 2)odmawiam indeksację 2 razy czy mogę do niej wrócic w przyszłosci,nie?3)widziałem kwotacje na początku składka stosunkowo niska z wiekim gwałtownie rosnie ,np.męzczyzna 30 lat GSU 300000
do 5 roku trwania polisy wzrost co rok o 100zł +indeksacjaod 6 roku polisy 200zł co rok w górę i ciekawostka wiek 70 lat składka do 75 roku zycia 20 000zł w górę co rok.,z czego to wynika -nie bierze się pod uwagę ze potrzeba ubezp.maleje z czasem kredyty się spłaca dzieci wyrastają maleje potrzeba powinna więc malec składka4)umowa
poważne zachorowanie - 9 chorób które są w każdej firmie ubezp.5)umowa szpitalna 200zł za dzień pobytu a gdzie operacje jak w innych firmach.Najpierw jest Pramerica i przepasc ktos tak powiedział , uwazajce super agenci..,zebyscie w nią w swoim zadufaniu nie powpadali.A dla poprzednika ,pytał sie czy za 240 ktoś mu zaproponuje 1.000.000zł . oto moja propozycja dla 20 kilku latka 240zł ,GSU1 332.000zł na początek ze stałą składką przez cały okres trwania bez względu na wiek( scisle dopasowane do potrzeb)+ powazne zachorowania jak w Pramerice +5dodatkowych min.poparzena,parkinson,+szpital pobyt i operacje.I co dalej uwazacie ze jestescie tacy wyjątkowi ,kazdykto trochę się zna na ubezpieczeniach wie ze jestescie wyjątkowi w jednym -jestescie b.drodzy i nic więcej.Miłego dnia pozdrawiam wszystkich zadowolonych z tej firmy a tzw.doradcą zyczę wielu sukcesów ,i jeszcze jedno zeby się wypowiadac o innych firmach trzeba je znac czyli musicie sie douczyc bo nie jestescie na bieząco.