Byłam pracownikiem Pramerica przez 14 miesięcy.
Najpierw parę słów o firmie jako pracodawcy. To jest korporacja - więc decydując się na pracę trzeba wziąć to pod uwagę. W korporacji jednostka nie jest tak bardzo istotna - można ją zawsze zastąpić inną jednostką. Ważny jest plan do wykonania, wysokie kryteria itp. Jednak mimo to uważam, że były do bardzo drogocenne dla mnie miesiące. Wiele się nauczyłam - firma ma rewelacyjny system szkoleń i muszę przyznać, że od kiedy nie pracuję w Pramerica miałam całą masę ofert pracy z różnych instytucji finansowych, ponieważ inni pracodawcy wiedzą o tym, że Pramerica to świetna szkoła :)
Polecam osobom, które mają dobry kontakt z ludźmi i dużo samozaparcia.
Teraz parę słów do potencjalnych klientów.
Mimo, że nie pracuję już w Parmerica uważam, że jest to najlepsza oferta na rynku ubezpieczeń na życie. Faktycznie dla firmy ważne jest DOBRO KLIENTA. My jako pracownicy byliśmy bardzo na to wyczulani.... Zasady etyczne którymi firma się kieruje oceniam na 10!
Obecnie pracuję jako doradca finansowy w firmie Premium Financial, którą założył były prezes Parmerica Aleksander Nawrocki. Na całe szczęście przeniósł najważniejsze zasady do nowej firmy. Moja decyzja o odejściu nie była podyktowana tym, że miałam dość takiej pracy czy też firmy ale tym, że oferta Pramerica była bardzo wąska. Teraz mogę doradzać klientom nie tylko w ubezpieczeniach ale jeszcze w programach inwestycyjnych, kredytach, leasingach, dotacjach unijnych itp.
I jeszcze jedno. Do Wszystkich klientów:
CZYTAJCIE WARUNKI UMÓW!!!! PRZED PODPISANIEM!!!!
Oszczędzicie sobie późniejszych rozczarowań.....
Pozdrawiam serdecznie.
gosikon@wp.pl