citi... z jednej strony strach sie bać z drugiej strony siedzie tu ponad 6 lat w oddziale...
Nie będę pluć na CITI bo da sie tu pracować, ale takie zdanie maja tylko te osoby co robią plany, reszta osób które znam szuka pracy i nie sa dobrze traktowani wrecz sa dreczeni i strzaszenie że umów nie dostaną, że plany naprawcze otrzymają itd.
Mi osobiście pracuje sie dobrze, nie jest łatwo -ale nigdzie nie jest. Nie znam pracy która polega na odpoczywaniu. Tu zapierdziel jest i 12 godz na dobę, tyle ze za nadgodziny nie płaca a trzeba je wybierac.
Nowi dyr rynków co sie pojawili i dyr oddz- porażka. Nie dadzą sobie rady, 0 wsparcia, wiedzy i ludzkiego podejścia.
A sami pracownicy ... jak zapierdzielają od switu do nocy jak fabryce 3świata, to nawet nie sa już dla siebie mili. Tylko warcza na siebie.
Gdybym teraz ktoś mi zaproponował prace w citi- zdecydowanie NIE. Nowi pracownicy sa skazani sami na siebie, niby maja wsparcie, ale raz Ci ktoś coś powie i wiecej nie proś. A i systemy sa trudne i procesy i procedury.
Jak nie robisz planów- szukaj pracy, bo plany naprawcze i atmosfera Cie wykończa.
Sa inne lepsze miejsca pracy. Ja tu jestem bo szkoda tego co dało sie wypracowac, dobrej marki, swoich klientów, ale w sumie nie wiem jak długo jeszcze tam wytrzymam.
Co do kasy, na premie nie ma co liczyc- dziewczyna za 14 otwartych zasilonych kont, 2 karty dostała 134 zł netto. Chłopaczek za 250 tys kredytu 207 zł. To ze ty zrobisz plan nie oznacza ze oddział zrobi. A jak oddział nie zrobi, to za wszystko Ci obcinają, mnożą, dzielą i wychodzi jakas zapomoga. Premie po 6000tys sa nie osiągalne od kilku lat, a na 1000 zł zeby dostac dodatkowo trzeba miec niezłego farta.
Plusy to pozapłacowe skłądniki, fundusze ppe, ubezpieczenia, ale to już jest wszedzie.
Dobrze sie zastanów zanim tu zaczniesz prace- jest ciezko, duzo ludzi odpada inni sie poddają, a reszta sama sie zwalnia. Z nowozatrudnianych na 5 os może zostaje 1 po 6m-cach pracy. Dlatego czy naprawde warto tracić pół roku, potem żle to w CV wygląda ze tak szybko zmienia sie prace, bo wypadałoby pracować min 2 lata
decyzja każdy podejmuje sam, radze sie dobrze zastanowić zanim tu przyjdziesz.
pozdrawiam