Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  129,00 zł , zmiana od tamtej pory: 16,12%

Re: Pozytywne informacje

Zgoda.

Mnie najbardziej ciekawi co zrobi za te 5 dni o które odsunął atak na irańske elektrownie.

1. jak zaatakuje elektrownie to Iran odpowie bardzo mocno. Były tam sraty taty do kamery, że USA zniszczyły praktycznie całą infrastrukturę wojskową Iranu, a rakiety dalej lecą

2. Jak groźby nie dotrzyma to wyjdzie na blefującego błazna i jeszcze bardziej utwierdzi Iran w tym, że bronią się skutecznie.

Ja z tych scenariuszy o których piszesz za najbardziej wiarygodny uważam ten, że Pomarańczowy wyjdzie i ogłosi (pozorne) zwycięstwo. Odpuści przez presję kongresu, który tak jak mówisz będzie musiał się zgodzic na dalsze finansowanie wojny, a ostatnio czytałem że ta kosztuje 1 mld USD dziennie.

Iran będzie miał swoją wersję, ale to nie przeszkodzi Trumpowi ogłosić się zwycieżcą, bo stwierdzi że została tam garstka fanatykó któa nie jest już istotna dla całej układanki. Myślę że zwycięzą petrodolary - dogadają sie tak że wprowadzą opłatę dla statków przez Ormuz (popraw mnie jesli się mylę, ale to podobno jeden z nieliczcnych szlaków wodnych gdzie Państwo ze swoich wód terytorialnych nie ma korzyści finansowych)

Tak czy siak. Czekam na jakąś dobrą wiadomość i chyba spieniężę akcję. Wróce jak uspokoi sie rynek ropy. Rainbow ma duży potencjał ale moment jest niesprzyjający.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
RAINBOW 1,22% 149,80 2026-04-10 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.