Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  7,40 zł , zmiana od tamtej pory: 127,03%

Re: Poteoretyzujmy o emisji.

Dnia 2025-05-22 o godz. 20:44 ~Lek napisał(a):
> Prezes wszystkich wyciszył i pojednał. W połowie czerwca wiele się wyjaśni

Czy pojednał ? jest na dobrej drodze żeby już wszyscy całkowicie zwątpili w tę spółkę.
Wyciszył ? raczej odwrotnie, to "pojednanie" może lekko pokrzyżować plany szanownego prezesa.
Z tego co wiem to w połowie czerwca będzie kolejna okazja do przekazania kluczowej informacji, że "ten rok będzie przełomowy" i w pewnym sensie prezes ma rację - ten rok będzie przełomem :)
Na miejscu prezesa nie pchałbym się na kolejną konferencję bo tym razem nie ucieknie przed dość trudnymi pytaniami a to nie będzie i tak jego największym zmartwieniem.
Tu największym problemem jest sposób przekazywania informacji ale to może wynikać z pewnych cech kulturowych ( kto był w Indiach ten wie o czym piszę ).

Na chwilę obecną mamy taką sytuację , że większość marzy o kursie 10 zł a część z "inwestorów" zacznie uciekać w okolicy 8.
Zniszczone zaufanie i niepewność dają pole do popisu zarówno drobnym jak i większym spekulantom. Zdecydowana większość transakcji to mieszanie w kotle i ustawki. Drobni godzą się ze stratą i uciekają a nowi więksi na chwile obecną w najlepszym przypadku stoją z boku i się przyglądają. Stosunkowo małym kapitałem można robić z kursem to co się chce.
Dość ciekawie wygląda zestawienie kursu, obrotów z temperaturą i ilością wpisów na forum.
Czy to przeszkadza prezesowi w jego wizji ? raczej nie ale powinien być mocno zaniepokojony bo taka sytuacja też sprzyja "przełomom".

Wniosek CC do FDA tu zdania nie zmieniam. Lepiej później i konkretnie niż w pośpiechu i byle jak. Mogli złożyć "dla sztuki" w listopadzie i być może już dziś mielibyśmy informację o jego odrzuceniu. Byłaby to mało komfortowa sytuacja.
Mieli wyzwania "technologiczne" z którymi sobie podobno poradzili i jeżeli faktycznie cały czas konsultują temat to są nikłe szanse na brak certyfikatu. Oczywiście certyfikat nie daje tego na co wszyscy liczą czyli kasy ale zwiększa nadzieję na komercjalizację.
Żałuję, że nikomu ze spółki nie chce się wytłumaczyć obecnego statusu całej operacji, może to "leniwość" a może jakieś durne celowe działanie i zasłanianie się tajemnicą. Potrafią zakomunikować, że składają wniosek ale już ciężko napisać o powodach kolejnego przesunięcia tego terminu.

Kolejna emisja ? Teoretycznie spółka ma środki na bezpieczne działanie w pewnym rygorze nawet do wiosny 2026 ale jeżeli z jakiegoś powodu będzie forsowana to tym razem nie będzie jednego sprzeciwu a 50 i sprzeciwy nie skończą się na samym ich odnotowaniu. To może być też jedna z tych "przełomowych sytuacji".

Ja mam czas, mam też zainwestowane tu zarobione na innych spółkach pieniądze ale lekko zaczyna mnie to drażnić.
Nie chodzi o to, że nie sprzedaliśmy jednego czy też drugiego projektu ( to nie są bułki ) ale o sposób traktowania "drobnych" inwestorów.

Czasami mam wrażenie, że syndyk sprzedałby to szybciej i łatwiejszy byłby dostęp do informacji.
Może to byłby przełom ?

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MEDINICE -7,32% 40,50 2026-03-13 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.