Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,03 zł , zmiana od tamtej pory: -21,36%

Re: Podsumowanie

Musa - ciekawy wywód, ale ...
Spółka nastawiona wcześniej na współprace z PKP zostałą przez nią "rozjechana" - wziąłeś to pod uwagę?
Co mieli robić?
Nie dostali kasy, waloryzacji też nie, przetargi wstrzymane ... to nie ma kasy.
Fakt, ze nie mają innych pomysłów, ale z próżnego nawet Salomon nie naleje - co robić?
Singapurczycy też sie wycofali ... bo firma słaba i nie ma kasy - prawda?
Powiadasz upadłość ... może
Ale ja na ich miejscu (dlatego pod to gram, moze ryzykuje) czekałbym na słońce i waloryzację, bo to spory zastrzyk kasy + do tego musowe dodatowe zlecenia na zakończenie przetargu PKP.
Wtedy jest co robić, do tego dochodzi działka nad morzem i moze co do tego jakieś ciekawe plany deweloperskie.
Może Singapurczycy wrócą albo jest umowa że - jak sie odbijecie od dna wracamy do rozmów nt fabryki
A póki co "gra" pewnej grupy na zdołowanie kursu - jak wiele było wcześniej takich gier i będzie na innych spółkach
Tylko jak będzie jak napisałem wyzej to w dzień mamy 2zł, a potem zaleznie od planów COMPR dalej w górę
W tym roku wybiore sie na Walne, w poprzednim roku miałem juz zaplanowany urlop - mam tylko nadzieję że Walne nie bedzie na przłomie czerwiec/lipiec, bo już mam zaplanowany urlop ;)
Zobaczymy
Na razie mamy grupe Kaziów, Płotek, Królewiczów i Miszczów piejących nad piachem Compr.
Ty Musa wypowiadasz sie w miarę obiektywnie, więc Ciebie warto poczytać, ale moje argumenty masz powyżej.
Fajnie sie omawia przeszłość (wyniki) jak wszystko widać - wypowiedz sie w sprawie przyszłości

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
COMPREMUM -4,48% 0,81 2025-10-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.