@ToMike
Właśnie napisałeś to, czego ja się obawiam patrząc na notowania NEWAG SA, za co jestem niesłusznie obśmiewany na tym forum.
"Kilka lat temu ZJ sciągnał z GPW Polną. W sumie za średnią cenę i w średniej atmosferze. Nawet poza giełdą została grupa indywidualnych która walczyła o lepszą cene".
Nie bawi mnie taki scenariusz, w którym prawdziwe żniwa są dopiero po wyjściu z GPW i nie dla ulicy. Może dlatego tak niechętnie chciano się podzielić dywidendą???
Dlatego postanowiłem zabezpieczyć swoje interesy (z kopią do KNF) na wypadek takiego bezczelnego scenariusza. Bo też uważam, że komunikaty giełdowe sobie, a fakty dokonane wbrew tym komunikatom - sobie. Ponadto C/Z kompletnie nie odzwierciedla miliardowych budżetów na inwestycje w tabor, obrazu firmy i jej otoczenia giełdowego, które ustanawia rekordy notowań. Tylko sWIG80 przez rok urósł o 50%. W tym czasie Newag zanotował sporą stratę w wycenie na GPW chociaż zanotował też ogromne, historyczne zyski netto.
Pragnę przypomnieć, że nawet w 2021 roku, pomimo zawirowań z homologacją zyski będą ogromne w porównaniu z latami pierwszych notowań Newagu na GPW.
Teraz inni mogą mnie hejtować... Mam to... wiadomo gdzie.