Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,78 zł , zmiana od tamtej pory: 242,70%
ale pojechales stalowy, to jest tak jak z badaniem konstytucyjności ustaw, jedyna instytucja do badania ich konstytucyjności jest trybunal, reszta wyraza swoje subiektywne opinie.
ze spolkami publicznymi jest podobnie, przepisy jasno definiują kiedy spolka jest spolka publiczna a kiedy, a tu nagle kolego stawiasz teze ze wg ciebie powinno być ineczej. jest prosta odpowiedz na to, jeśli nie pasuje to zajmij się kupnem/sprzedażą grzybow przy drogach, jest sporo teraz grzybiarek, a jak dobrze zagadniesz to jeszcze może cos liźniesz.
jeśli piszesz ze spolka powinna być publiczna do 51% to przy takim udziale ten co ma te 51% tez przeglosuje wszystko co chce, jak pewnie wiesz kazda uchwale można poddac w watpliwosc zasadzajac ja, wtedy sad się wypowiada na temat jej zasadności, prawidlowosci itp.
CH faktycznie jest zagadka, chociaż z coraz klarowniejsza sytuacja (przynajmniej finansowa).
kazda splka, nawet najwieksza/największe na swiecie sa zarzadzane przez zarząd, często jednoosobowy (patrz giganty amerykańskie, chińskie itp. - kilku-dziesiecio lub set krotnie większe od coga).
Dlaczego piszesz ze duże spolki nie powinny być zarzadzane jak jednoosobowa dzialalnosc gospodarcze skoro glowny udziałowiec ma np. około 80% udzialow?
piszesz, jeszcze ze: sam sobie wyplaca dywidendę - nie prawda stalowy, powiem ci w tajemnicy ze Przemek wyplacil również mi dywidendę, wyplacil również bankom i funduszom (tylko proszę cie nie rozpowiadaj tego wszem i wobec)
czy będzie 1,5? być może tak, czy będzie 3? na pewno tak

i tak na koniec, jakby ktoś chciał skomentować mój wywod to proszę się odnieść do treści, a nie wypisywać głupot ze bronie zarząd, czy mam jakies koligacje z nimi, nie znam blizej tych panow, (znamy sie tylko z widzenia i chyba nie lubimy się troche)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
COGNOR 1,08% 6,10 2026-06-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.