Jaka kasa? Jaka dywidenda?
Za trzy kwartały '23 ulg wypracował 3 miliony mniej przychodów w porównaniu z trzema kwartałami rok wcześniej i 1,6 miliona mniej zysku operacyjnego w porównaniu z analogicznym okresem w roku '22.
A ty piszesz o 1,5 zł dywidendy w porównaniu do 50 groszy za rok ubiegły?
Nie wiesz co piszesz, a to że dostajesz łapki w górę za swój post świadczy że większość nie wie w co się tu wpakowała.
Kwartał trzeci uwzględniał w tym roku mega promocje na fishing simulator na steam oraz wejście na rynek chiński.
Ty i tobie podobni pialiście tutaj jakie to grube miliony z tego będą a wyszło że jest dużo mniej niż rok wcześniej.
I jak zaraz mi wyskoczysz z tekstem że raport za czwarty kwartał będzie mocny bo będzie uwzględniał thiefa 2 to ci powiem że będzie tak mocny jak ty w tych swoich pseudo analizach, bo spółka ma tak nikły odsetek od sprzedaży że śmiem twierdzić że w najlepszym razie wyniki będą nieznacznie lepsze od ostatniego kwartału w roku ubiegłym.
W zeszłym roku tłumaczyli się brakiem większych premier, w tym roku tak samo i identycznie będzie z każdym kolejnym rokiem, wraz ze spadającymi przychodami i spadającymi zyskami, bo back katalog staroci sprzedaje się coraz słabiej, a koszty działalności rosną cały czas.
Więc proszę cię, nie ściemniaj tutaj o 1,5 zł dywidendy, bo rok temu też tak pisali i jak mówiłem że nie ma szans na więcej niż 60 groszy to mi nie wierzyli i wyzywali od troli.
W przyszłym roku możesz kolego pomarzyć co najwyżej o 30 groszach od akcji, bo kasy w kasie co roku nieco mniej, a projekty coraz droższe w finansowaniu.