Dnia 2023-03-29 o godz. 15:01 ~Kwaśny napisał(a):
> Oczywiście jest to hipotetyczne oznaczenie, ale jeżeli rynek dotarł w fali drugiej do małego φ to rośnie szansa, że będzie to oznaczenie ostateczne. Chciałbym móc powiedzieć, że jakiś PS zrealizuje się na pewno. Niestety to rynek, a nie wykresy tworzą historię, a my, posługując się rysunkami, próbujemy za nim podążyć. Już pisałem, że to trochę taki horoskop dla mężczyzn. Wspomagam się kilkoma wskaźnikami, ale bez przesady. Ufam najprostszej średniej SMA15 w trzech ramach czasowych. Najważniejszy jest interwał miesięczny, być powyżej SMA15 - hossa, być poniżej - bessa. Ten prosty kanon plus parę zasad zarządzania kapitałem pozwala uchronić kapitał i na 100% uniknąć bankructwa, a o to nam przede wszystkim chodzi. Czy uda się zarobić? Tradycyjnie zobaczymy.
Dzięki za odpowiedź, ja popełniłem ostatnio coś takiego jeśli chodzi o PKO.
Mam dwa warianty, albo doszliśmy do końca fali (2) i będziemy grali w [C] lub [III] wyższego rzędu, albo jeszcze będziemy dogrywali c w tej 2 z jakąś 5-cio falową strukturą.
Co do ram czasowych gram podobnie, z tym że używam RSI w dwóch interwałach.
Bardzo mi się podoba to stwierdzenie o horoskopach, zdejmuje trochę sprawczości z analizy i uświadamia, że wszystko jest w naszych rękach.
Niech rynek weryfikuje ;)
https://www.tradingview.com/x/h5QeaiWi/