Jestem po lezakowie i pisze nieskładni--- w sumie jak zawsze -- :) --- ale to czy wypłacenie dywidendy LUB skupu akcji nie moze być jednoczesny?
Część kasy w dywidendzie część kady w skupię akcji przecież to miało miejsce już na innych spółkach. BAA nawet wypłaty czy skupy akcji odbywały się na LEWAR.
I pytanie TUTAJ JEST ZASADNICZE ----DLACZEGO Głowni akcjonariusze spowodowali że ABB było po cenie 155 pln --- czyli WYCENIE CAŁEJ SPÓŁKI NA POZIOMIE UPFRONTU PCR/ONE przekazanym przez BioRad --- dla tych co pitolą o ryzyku przyszłości i przeszlosci Radzę porównać np DataWalk -- mieli plany --- a jakie mieli i mają wyniki? I jaką kapitalizację oraz jaką mieli vs. SCP.? --- To wszystko śmierdzi mega ukladzikiem --- tyle że nie globalnym ale takim z piaskownicy gdzie fundy za fra- jer biorą papier żeby dmuchnąć innych akcjonariuszy.
P.S @ car ..nie jarałem nie Totalem --- jarałem się Prezesem bo naprawdę JUŹ osiągnął wiele pod względem naukowo-- inżynieryjnym ---- ale zawiodłem się na nim pod względem Inwestora Indywidualnego --- To nie jest Warren Buffet który idzie swoją ścieżką --- tylko okazał się miękkim graczem pomimo że miał mocne karty przy stoliku. -w grze z Totalem -- rozmienił się na drobne godząc się na ten zgniły układzik --- Który teraz rzutuje na kapitaluzacji rynkowej spółki-- I o to jako indywidualny inwestor mam pretensje.