Późno tu zajrzałem ale się uśmiałem. Wiecie w co inwestujecie chociaż i o czym m owicie? W Paymiq tylko nazwa ma jakąś wartość. bo jest chwytliwa. Ten podmiot nie ma, żadnych aktywów. Platforma do obsługi płatności jest dzierżawiona od litewskiej spółki, ich karty prepaid to chłam, nie ma zespołu rozwijającego usługi własne bo nie mają usług własnych. Rachunki maja w UK w Clear Junction jedynie w GBP i EUR. Klientów czynnych jest może ze 100 z łącznym obrotem może 100k EUR na mc, reszta to nawet nie klienci a rekordy w bazie. Firma nie zatrudnia pracowników, że nie wspomnę o zespole, który miałby cokolwiek rozwijać. Rejestracja w US to onlinowa zabawa w rejestrze podmiotów. Próżno szukać tam ich jakiejkolwiek działalności. Siedzibę mają na parkingu. Licencję MSB + krajowego MIP można zrobić w 3-6 mcy + rejestracja działalności to razem koszt max 50k EUR zatrudniając do tego wyspecjalizowaną agencję nawet). Szukają jelenia od co najmniej 3 lat, który przyjdzie położy jakikolwiek pomysł na biznes, wyłoży kasę na zaległe płatności i poprowadzi to dalej. Wycena to lipa. Popatrzcie ile wyceni audytor Carlsona...