Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,90 zł , zmiana od tamtej pory: -16,84%

Re: Patrowicz wchodzi! :-)

Tak patrząc na stopy zwrotu:
1 m-c - 280 proc.
3 m-ce - 258 proc.
pól roku - 1017 proc.
to my już chyba zawstydziliśmy nawet Patrowicza.
Z tymi, którzy podchodzą do sprawy na zasadzie: "jak tyle urosło, musi spaść i koniec" , ewentualnie "poczekamy z zakupami na korektę" - nawet nie będę próbował polemizować. Ja pamiętam rajdy nie tylko na Patrowicza spółkach - niestety przerywane mocnymi spadkami, ale i np. Alchemię Karkosika czy Skotan, gdzie zarabiało się duzo przyjemniej :-) I to były jednak spore obroty i kupa akcji w FF, więc ryzyko, że nagle po wzrostach pojawi się podaż - duże.

Ale są pewnie tacy jak ja, których mottem przewodnim w inwestowaniu nie jest: "po takich wzrostach, w życiu nie kupię!"
Zatem do takich osób mam prośbę- jesli interesują was spółki z branży medycznej, jeśli macie np. Braster, Infoscan, Nestmedic czy GLG Pharmę - popatrzcie na wykres Milestone, sprawdźcie, jakie były obroty np. w ostatnim roku, kiedy kurs był poniżej obecnej ceny i zastanówcie się, ile akcji może ewentualnie na tym poziomie pojawić się po prawej stronie. Poczytajcie choć chwilę o Compuflo i zastanówcie się, czy chocby jednej dziesiątej, czy jednej dwudziestej kapitału zainwestowanego np. w Braster nie zamienić na akcje Milestone.
Cieszyły mnie ostatnie wzrosty Brastera, choć nie mam akcji, tak samo cieszy mnie, że po umowie w Nigerii Nestmedic chyba ma ochotę rosnąć - to wszystko powinno pomóc calej branży. Ale i w tych spółkach i chyba we wszystkich innych z tej branży jest sporo akcji, które z różnych powodów mogą w każdym momencie pojawić się na "s". Tutaj mamy FF - 311 tys. szt. Główny akcjonariusz nie odda, bo właśnie można powiedzieć - skupuje, a raczej wymienia na własne. A drobni akcjonariusze - w zdecydowanej większości są wciąż pod kreską. Dlatego myslę, że jesli tutaj pojawi się na zakupach jakas drobina tego co np. dziennie na Brasterze, nie tylko dzisiejsze prawie 2 zł, ale 4 zł czy 6 zł szybko będzie tylko wspomnieniem.
Zachęcam do przemyśleń. Za naganianie - bo inaczej tego nie nazwę - przepraszam.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MILESTONE 0,00% 1,58 2023-12-18 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.